maandag 21 april 2014

MDS Monday, deel 5

En alweer een nieuwe maandag, dus het is weer MDS-tijd!

Deze keer heb ik weer lekker gespeeld met mijn snijmachine in combinatie met MDS.
En wel om zelf een sjabloon te snijden.

We hadden een tijdje geleden een team meeting, en toen hebben we met behulp van een sjabloon welke gemaakt was met MDS, een erg leuk kaartje gemaakt.
Nu wilde ik dat uiteraard ook zelf uitproberen. Dus ben lekker aan de slag gegaan.

In MDS, kun je alle ponsen uit het bestand gebruiken, zonder dat je er verder veel werk aan hebt aangezien deze al in SVG formaat zijn (dit is een standaard formaat voor bestanden die gelijk al een snijpatroon zijn).

Ik heb zelf het hartje gebruikt, en deze in meerdere formaten gekopieerd. Sommige een beetje gedraaid, zodat je een leuk patroontje krijgt. ( ik heb de hartjes expres even een kleurtje gegeven zodat het hier duidelijk te zien is, maar dit hoef je normaal gesproken dus niet te doen).


In MDS kun je dit uiteraard opslaan als JPG, maar je hebt ook de keuze om dit al gelijk te exporteren als een SVG bestand.

Aan de rechterkant onder het tabje Share, zie je de knop staan Export SVG.
Als je dit doet, kun je het bestand opslaan als xxx.SVG
En dit bestand kun je daarna openen in bv. Silhouette Studio. Je hebt dan gelijk al een snijbestand en hoef je het niet overnieuw te traceren.

Het enige wat je dan nog moet doen in je programma om te snijden, is te controleren of de grootte correct is, dit kan door het importeren afwijken van het formaat die je gekozen hebt bij het maken van je sjabloon in MDS.

En dan kun je het gaan uitsnijden. 
Ik heb zelf heel dun transparante sheets gebruikt, zodat je ze vaker kan gebruiken. Eventueel dien je dit een aantal keren vaker uit te snijden, omdat je mes er niet in 1 keer doorheen komt. 
Maar dit kan per soort transparante sheet afwijken, probeer eerst een test patroontje uit te snijden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

En dan zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig wat ik met dit sjabloon gemaakt heb?

Het sjabloon op een basiskaartje van Whisper White gelegd, en de hartjes gevuld met kaarten pasta. Dit laten drogen ( met een heattool )
Daarna op een craftsheet 3 kleuren inkt ( So Saffron, Calypso Coral en Marina Mist ) aangebracht, en nat gespoten met een flesje water. Daarna het kaartje erin gelegd, en lichtjes verschoven.
Dit een aantal keren herhaald, wel tussentijds gedroogd met de heattool, anders wordt het een smeerboel... ;-)
met de Gorgeous Grunge nog wat accenten aangebracht met Chocolate Chip.
De kaart verder afgemaakt met een bestempeld hart( Language of Love ), een strookje met de tekst Voor de liefste Moeder ( Sentimenten ), parels en enkele bloemetjes.

Nu mogen jullie aan de slag met MDS. Ben heel benieuwd of jullie er lekker mee aan de slag gaan. En laat het me weten als je nog ergens tegenaan lopen..

Groetjes Nina

3 opmerkingen:

 1. Hij is geweldig, Nina.

  Gr Sandra :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ik niet zo'n snijapparaat heb want de mogelijkheden zijn eindeloos zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig deze uitleg. Gaan we mee aan de slag natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS